21. 01. 2010

U susret Gemax Open-u 2010

Gemax Open 2010, jedan od petnaest čelindžera iz Tretorn Serije +, biće odigran na terenima TK Gemax u periodu od 15. do 21. februara, za nagradni fond od 125 000 dolara plus hospitaliti.

Turnir
Konferencija za medije
Konferencija za medije
Na prvoj konferenciji za štampu ovogodišnjeg turnira, prisutnima se najpre obratio Aca Bolić. Direktor turnira je najavio dolazak Maria Ančića, pobednika prvog čelindžera na Gemax-u i trenutno 115. igrača na ATP listi. Posle višemesečne pauze i propuštenog Australian Open-a, nekada sedmi igrač sveta u Beogradu će uhvatiti zalet za povratak u svetski vrh.

Prijavni rok je do 25. januara, a pored Ančića, za sada su aplicirali još i Jan Henrih (109. igrač svetske rang liste), Mihail Kukuškin (128), Andrej Golubev (131), prošlogodišnji finalista Dominik Hrbati (135), Dastin Braun (143), čija je forma trenutno u usponu i Rosol Lukas (151), koji je u Beogradu igrao i prethodne godine.

Od domaćih igrača, za sada je jedino izvestan nastup Ilije Bozoljca (trenutno 176. na ATP listi), dok se čekaju odgovori preostalih Davis Cup reprezentativaca. Nenad Zimonjić je kao mogućnost najavio da se ove godine, pred beogradskom publikom i zvanično oprosti od igranja profesionalnog tenisa u singlu.

Kao i prethodnih godina, turnir na Gemax-u će nastaviti sa praksom pružanja prilike mladim igračima. Šansu da stanu rame uz rame sa seniorima imaće naši najtalentovaniji juniori - Filip Krajinovć, Dušan Lajović, Nikola Ćaćić... Podsećanja radi, veliki broj danas svetski poznatih igrača započeo je svoj put ka vrhu ATP lestvice upravo na Gemax-ovim terenima - Novak Đoković, Rafael Nadal, Rišar Gaske samo su neka od imena... Viktor Troicki, trenutno 30. igrač na ATP listi, svoj vrtoglavi uspon počeo je pobedom na prošlogodišnjem Gemax-ovom čelindžeru.

Dušan Orlandić, direktor Teniskog saveza Srbije, istakao je da iza Gemax Open-a stoje višegodišnja tradicija i iskustvo i ocenio da bi ovogodišnji turnir mogao biti najjači do sada po svom kvalitetu.

Kao i prethodnih godina, tokom turnira biće korišćena najsavremenija tehnologija i svakodnevno ćete biti u prilici da pratite aktuelna dešavanja, putem Video Streaming-a i Live Scoreboard-a.

Više informacija o turniru možete pogledati na sajtu www.gemaxopen.com.