Proizvodnja betona

Potpisivanjem ugovora o strateškom partnerstvu sa kompanijom CRH koja je na ovom tržištu među prva tri proizvođača cementa (Cementara Popovac) I jedan od ključnih proizvođača betona na teritoriji Beograda sa svojih baza u Dobanovcima I Krnjači. U julu 2019. Kompanija GEMAX je ustupila  svoje proizvodne kapacitete na lokaciji GP GEMAX-a u Zemunu I dobila proširenje istih u vidu nove betonske baze CRH kapaciteta 100 m3/h, tako da su sadašnji kapaciteti isporuke betona sa lokacije GP GEMAX-a u Zemunu cca 160 m3/h.
Danas CRH spada u najveće proizvođače betona u Beogradu, a po kvalitetu se sigurno nalazi u samom vrhu.
Glavne fabrike za proizvodnju sveže betonske mase predstavljaju zadnju reč tehnike.
Njihovo kompjutersko upravljanje omogućuje podešavanje optimalnih uslova – vlažnost agregata, cementa, vode, dodataka betonu kao i količinu boje za bojene betone.
Sve fabrike betona su opremljene dozatorima za više aditiva, vlagomerima za merenje vlažnosti agregata, a tamo gde je potrebno, i vlagomerima u samoj mešalici za beton.
Današnja proizvodnja betona je skoro nezamisliva bez korišćenja aditiva za betone. Sve nove generacije aditiva gotovo po pravilu se prvo koriste u našem Betonskom pogonu.

crh logo